När ljuset släcks

- Magnus Hedman, Gunnar von Sydow

Betyg 4.1
11h 13min
416 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Magnus Hedman var en av Sveriges mest framgångs­rika och populära fotbollsspelare genom tiderna. När ljuset släcks är hans memoarer - en ärlig, rak och naken berättelse om hur man går från att ha allt - familj, status, arbete och pengar - till att förlora allt.

Nyårsdagen 2011. Magnus Hedman vaknar ensam på en soffa i en kompis lägenhet vid Hornstull. Bakfull och fortfarande iklädd smoking. Minnena från gårdagens fest hopar sig i huvudet. Återigen lite för full på krogen. Ett onödigt tjafs i garderoben. Som självklart nu slås upp på löpsedlarna som ett bittert fylleslagsmål. En kall hand kramar hans inälvor. Magnus kippar efter andan. Det här är inte jag, tänker han. "Inte det här." De senaste årens personliga katastrofer har förflyttat honom till en plats där han inte känner igen sig. Han ser sig i spegeln och allt stämmer - utom uttrycket i ögonen.

Och han inser att den här baksmällan inte går att bota med några glas cola. Här krävs det mycket, mycket mer.

Nyårsdagen 2011 blir vändpunkten i Magnus Hedmans vuxna liv. Härifrån går han tillbaka i tiden, till barndomen i en tuff Stockholmsförort och den målmedvetna träningen från fyraårsåldern via hans stjärnstatus som en av Sveriges främsta fotbollsmålvakter, till hur han nu bygger en ny karriär och lägger skandaler och förtärande självförakt bakom sig.

När ljuset släcks handlar om kontrasterna och erfarenheterna i Magnus liv. Där finns höjdpunkter, som under fotbollskarriären då Magnus var internationell stjärna och idol i en av världens största och därmed mest konkurrensutsatta idrotter eller då han blev pappa till sina två söner. Där finns också lågvattenmärkena som att schavottera i media som knarkmissbrukare, som dömd för brott mot sexköpslagen och som bråkstake på krogen.

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

11h 13min

Sidor e-bok:

416

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-05-09

Förlag ljudbok:

Word Audio Publishing

ISBN ljudbok:

9789186615871

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113045344

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av När ljuset släcks - E-bok, Ljudbok

Fint av dig Magnus att våga berätta sanningen, om både svåra & bra stunder. En väldigt gripande bok som skildrar ditt liv till 2011. Önskar dig allt gott i framtiden.

Anders Holmqvist

👍🏻👌🏻☝🏻

Sebastian

Bra bok

Daniel

Jättebra

Anette