När natten är som ljusast

Betyg 4.1
12h 21min
390 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Av författaren till Pärlan som sprängde sitt skal.

Fereiba har aldrig upplevt en större kärlek än den till sin make, Mahmoud, och deras familj. De lever ett lyckligt medelklassliv i Afghanistan med utbildning och välbetalda arbeten.

Men deras liv förändras hastigt när krig utbryter och talibanerna tar över makten i landet. Mahmoud, som är civilingenjör, blir måltavla för den nya fundamentalistiska regimen och mördas. Fereiba tvingas fly Kabul med deras tre barn och har bara en chans att överleva: hon måste ta sig till sin syster i England.

Med förfalskade papper påbörjar Fereiba en farlig flykt genom Afghanistan. Utmattad och förkrossad lyckas hon, dold av nattens mörker, ta sin familj över gränsen till Iran och hela vägen till Grekland. Men bland folkmassorna på en stimmig marknad försvinner plötsligt hennes tonårsson, Saleem, från resten av familjen. Fereiba står inför ett omöjligt val, men fortsätter flykten för att rädda de andra medan Saleem dras ned i en mörk undre värld bland papperslösa afghaner som härjar på Europas gator. På varsin sida av kontinenten kämpar Fereiba och Saleem för att nå varandra och för att finna en plats där de kan börja om på nytt.

NADIA HASHIMI är en afghansk-amerikansk författare och barnläkare som bor i Maryland. Hennes debutroman, Pärlan som sprängde sitt skal, har gjort succé över hela världen.

"Läsaren får en inblick i flyktingens omänskliga kamp för överlevnad och värdighet, i ett Europa som blir alltmer avhumaniserat. Boken bär en viktig röst i samhällsdebatten om en av vår tids största kriser. Även om det är en fiktiv historia känns den autentisk." Hanna Gunnarsson, BTJ

"Ett måste att läsa, om gränser och en stark moders kamp att ta sig över dem." O, The Oprah Magazine

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Boel Unnerstad

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

12h 21min

Sidor e-bok:

390

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-06-07

Förlag ljudbok:

Louise Bäckelin Förlag

ISBN ljudbok:

9789177996002

Förlag e-bok:

Louise Bäckelin Förlag

ISBN e-bok:

9789177992417

Vad andra tycker

Recensioner av När natten är som ljusast -
E-bok, Ljudbok

Uppläsaren pratade så fort! Jag fick sätta uppläsningen på lägre hastighet för att stå ut överhuvudtagetet!

Ingrid