Narconomics: konsten att driva en drogkartell

Betyg 4
10h 12min
288 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Allt som drogkartellerna gör för att överleva och bli framgångsrika har de lånat från storföretagen. Historien om knarkhandeln ur ett managementperspektiv är en vinkling som hittills varit outforskad. Tom Wainwrights Narconomics är en bok utöver det vanliga och samtidigt en avslöjande skildring som ger nya perspektiv på bekämpningen av narkotikahandeln.

Knarkhandeln har utvecklats till en världsomspännande mångmiljardindustri. Hur drivs denna ljusskygga verksamhet egentligen? Det enda sättet att förstå drogkartellerna, enligt Tom Wainwright, är att tillämpa ekonomiska förklaringsmodeller.

Allt som kartellerna inom narkotikahandeln gör för att överleva och blomstra har de lärt sig av storföretagen: varumärkesprofilering av Mc Donald's, kontrollen över logistikkedjan av Walmart och diversifiering av Coca-Cola. Knarkhandeln har utvecklats till en världsomspännande mångmiljardindustri. Nu är det dags för våra politiker och rättsliga instanser att betrakta denna marknad ur ett ekonomiskt perspektiv.

Narconomics är kryddad med möten med knarkbaroner, fattiga kokabönder på hemliga odlingar i Anderna, korrupta ledare i maktens korridorer, journalister med ett pris på sitt huvud, gängledare som styr sina imperier från insidan av farliga fängelser och de unga lejda mördarna på städernas gator. Det är personligt och underhållande skrivet av en skicklig och modig journalist.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

10h 12min

Sidor e-bok:

288

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-06-13

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Nona

ISBN ljudbok:

9789188107787

Förlag e-bok:

Bokförlaget Nona

ISBN e-bok:

9789188107602