Närvarande föräldraskap

Betyg 4.4
7h 58min
295 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Av New York Times bestseller-författarna bakom succéboken Förstå ditt barns hjärna.

Föräldraskap är inte lätt. Men att vara tillgänglig kan vara lätt. Din största betydelse i ditt föräldraskap börjar precis där du är just nu.

Vetenskapliga studier har visat att en av de viktigaste faktorerna för hur barn kommer att utvecklas i termer av lycka, framgång i studier, ledaregenskaper och meningsfulla relationer är att åtminstone en vuxen person finns tillgänglig på ett förutsägbart sätt under barnets uppväxt.

I en tid med hårdare krav på tidsscheman och när datorer, surfplattor och mobilskärmar kräver ständig uppmärksamhet kan det låta som en oöverstiglig uppgift att vara tillgänglig för sitt barn. Men bokens prisbelönta författare, neuropsykiatrikern Daniel J Siegel och föräldraskapsexperten Tina Payne Bryson, förklarar att tillgänglighet inte kräver särskilt mycket tid, energi eller pengar.

Närvarande föräldraskap bygger på den senaste neurovetenskapliga forskningen och vetenskapen om anknytning och innehåller strategier, illustrationer och tips som gör föräldraskapet enklare och hjälper ditt barns hjärna att få bästa möjliga utveckling.

"Förutom kunskap om tillgänglighet och närvaro förmedlas också ett centralt och hoppfullt budskap: oavsett din egen historia kan du skapa en trygg anknytning till dina barn. Boken är mycket bra och vänder sig till föräldrar med barn i åldern 0-12 år." / Therese Nordholm, BTJ 2020-11

"Den här boken innehåller föräldraskapets magi och tränger in i kärnan i varje förälders högsta önskan: att uppfostra ett barn som växer upp till en trygg, vuxen person." / Michael Thompson, phd, medförfattare till den klassiska bestsellern Raising Cain

Uppläsare:

Översättare:

Gustaf BerglundSolveig Halvorsen Kåven

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

7h 58min

Sidor e-bok:

295

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-03-09

Förlag ljudbok:

Akademius Förlag

ISBN ljudbok:

9789198624649

Förlag e-bok:

Akademius Förlag

ISBN e-bok:

9789198624687

Vad andra tycker

Recensioner av Närvarande föräldraskap -
Ljudbok, E-bok

Mycket bra, önskar jag läste denna för längesen

Erik

Lärde mig en del om att möta mina barns känslor på rätt sätt för att de ska bli tryggare och starkare personer. Fick dela upp boken och lyssna i omgångar för det var lite tungt annars.

Gustav

Lärande , mycket bra bok!

Joline

Ju kannors p p

Mikael