Nattliga våldsverkare

Nattliga våldsverkare

Beskrivning av boken

I den finska staden Raumo var det stor aktivitet under kvällen och natten mellan den 9 och 10 maj 1979. Allt tar sin början med ett larm om en brand i en fastighet som ligger centralt i staden. Polisen avgör snabbt att det rör sig om mordbrand, och börjar genast söka efter de skyldiga, samtidigt som brandkåren arbetar hårt för att släcka elden i den kraftigt brinnande trävillan. En person hade blivit kvar inne i huset, skulle det visa sig när elden var under kontroll.

Några timmar senare inkommer ett nytt larm, en man ringer med andan i halsen till polisen och berättar att han blivit utsatt för ett rån.

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp i staden, liket från en man som ser ut att ha bragts om livet genom våld.

Efter en av de mest händelserika nätterna för polisen i Raumo någonsin så arbetar alla enheter på övertid för att finna vilka som kan vara skyldiga till brotten. Snart framträder ett mönster, och polisen misstänker att de olika brotten är länkade till varandra.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Nattliga våldsverkare

För få betyg just nu