Ni vann aldrig : så tog jag mig levande genom högstadiet

- Pernilla Karlsson, Lisa Misslisibell Jonsson

Betyg 4.5
2h 37min
bookCoverFor

Summering av boken

En berörande och viktig bok om mobbning, utsatthet och att inte få vara den man är.

”Av någon anledning har folk alltid haft svårt för mig.” För den som följer Misslisibell på Youtube eller Instagram kan det tyckas vara ett konstigt uttalande. I sociala medier syns ju en glad och sprallig tjej som sorglöst berättar om allt från smink till godis och sin kärlek till hästar. Men det man inte ser på ytan är det som har präglat Lisa Jonssons liv allra mest, det som gjorde hennes vardag till en plåga under hela högstadiet.

För Lisa var skolan rena helvetet. Ju mer populär hon blev på Youtube, desto värre blev det i vardagen. Utfrysning, skitsnack och näthat blev en daglig verklighet när vännerna plötsligt vände henne ryggen. Det gick så långt att hon fick byta skola - men även där blev det problem. Här berättar Lisa om sin erfarenhet av mobbning och dess konsekvenser, och om hur fansen blev räddningen när allt annat brast.

Hon skriver även om vad mobbning är, om näthat och psykisk ohälsa, samt vad man kan göra om man själv eller ens barn blir utsatt. Boken är faktagranskad av antimobbningsorganisationen Friends.

Format:

Ljudbok

Tid ljudbok:

2h 37min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-09-12

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178270187

Vad andra tycker

Recensioner av Ni vann aldrig : så tog jag mig levande genom högstadiet - Ljudbok

Braaaa

Lena

Fin bok. Otroligt rörande att lyssna på, att vuxna personer inte kan få Stopp på denna skiten i skolorna än i dag alltså. Jag själv blev mobbad i skolan på 90 talet. Och blir Mörkrädd när jag hör att det är extremt samma i dag. Jag vill bara säga att det är som sagt inte dens fel, den som blir mobbad. Utan det är dom som mobbar som inte själva mår bra och har stora problem själv ❤️❤️

Madeleien

Lisa har så behaglig röst! Älskar😍

Vilma

Bra

Elin