Nikes bok- Agnes Lidbeck

Betyg 4
23h 48min
649 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Det börjar med en katastrof. Precis det som inte får hända, i ett sommarparadis, händer ändå: ett barn. Obevakat. På en strand.

Från katastrofen sprider sig händelserna ut och iväg, som ringar på vattnet, och påverkar kärlek och vänskap, skuld och hopp, framtid och rädslor i tre familjer som hjälplöst knyts till varandra.

Berättelsen utspelas i det lilla fiskeläget Kummelvik på Österlen, dit konstnärsparet Olle och Sonja med dottern Nike anländer i början av 1980-talet. De lär känna Tommy och Karin, som bor på det fashionabla Näs med tvillingbarnen Gustaf och Oscar. I gemenskapen finns också Janne och Rosmarie med barnen Katta och Martin. Janne kommer från en släkt av torskfiskare, men torsken håller på att ta slut. Och Rosmarie har, för att rädda det lilla samhället, gett sig in i kommunpolitiken.

Agnes Lidbecks nya roman är en återkomst i det stora formatet. Generationer kopplas ihop och frigör sig från varandra, längtar och lever med varandra. I bakgrunden går tiden. Samhället förändras. Motsättningarna skärps. Dörrar öppnas ut i världen.

Nikes bok är en svepande roman att leva länge i, och samtidigt ett detaljerat porträtt av en tid, en plats, och människorna som formar den, och formas av den.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
23h 48min
Sidor e-bok:
649
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-11-11
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113105420
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113105413

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)