Nio och en halv vecka

Nio och en halv vecka

Beskrivning av boken

Den erotiska klassikern bakom storfilmen

Första gången vi låg med varann höll han fast mina händer ovanför huvudet på mig. Jag tyckte om det. Jag tyckte om honom. Han var lynnig på ett sätt jag tyckte var romantiskt; han var rolig, intelligent, intressant att tala med och han kunde få mig att njuta.

Elizabeth McNeill har en framstående position på ett stort företag när hon inleder en affär med en man hon träffat. Deras sexuella möten vilar på ett mönster av dominans, och i takt med att deras relation utvecklas spelar de ut allt farligare och mer komplexa sadomasochistiska variationer.

Till sist har Elizabeth gett upp all kontroll över sin kropp – och sitt psyke. Med en kylig distans som ger skildringarna en förhöjd intensitet vecklar Elizabeth McNeill skickligt ut sin berättelse och bjuder in läsaren i en hypnotisk, uppslukande värld.

Nio och en halv vecka är en modern erotisk klassiker – filmatiserad 1986, med Kim Basinger och Mickey Rourke i huvudrollerna.

ELIZABETH MCNEILL är en pseudonym för författaren och journalisten Ingeborg Day [1940–2011], som föddes i Österrike men levde större delen av sitt liv i USA. Hon arbetade bland annat som redaktör för tidskriften Ms. och det är under den perioden som Nio och en halv vecka [1978] utspelar sig. 1986 gjordes en filmatisering av boken, med Kim Basinger och Mickey Rourke i huvudrollerna.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Nio och en halv vecka