Nödrop

- Grethe Bøe

Betyg 3.9
10h 34min
262 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Norsk thrillersuccé!

»En gastkramande säkerhetspolitisk thriller. Spännande, iskall och skrämmande realistisk.« Monica Lindgren, SVT Go kväll

»Allt som behövs för en riktigt spännande politisk thriller möts i Grethe Bøes debutroman.« Betyg 5 av 5 - Katarina Tavakol, BTJ

»Nödrop är som en explosion. Vilken debut!« Dianas bokhylla

När relationen mellan Ryssland och Nato nått sin absoluta fryspunkt genomför Nato sin största övning någonsin i Finnmark. Ett F-16-plan med Nato-piloterna Ylva Nordahl och John Evans ombord hamnar i en konfrontation med ett ryskt flygplan och blir nedskjutet.
Incidenten utlöser en storpolitisk kris, där både Ryssland och Nato tolkar händelsen som ett angrepp. Det enda som kan förhindra en fullskalig konflikt är att Ylva och John lyckas ta sig tillbaka till Norge för att avslöja vad som egentligen hände.

Det blir en kamp mot tiden där både Rysslands president, Natos generalsekreterare och militärindustrin vässar knivarna. Jagad över den ogästvänliga arktiska tundran inser Ylva att vare sig medpiloten John Evans eller de andra människor hon förlitat sig på är vad de utgett sig för att vara.

GRETHE BØE är en norsk regissör och författare, uppvuxen i Kristiansund. 2014 kom hennes film Operation Arktis, som utspelar sig på Svalbard och visades på filmfestivalen Sundance. Nödrop är hennes hyllade debutroman.

»Det är som att läsa en film, med detaljerade actionscener och högt tempo.« Hyllan

»Spänningen är på topp från första till sista sidan.« Epiloger

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Cajsa Mitchell
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
10h 34min
Sidor e-bok:
262
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-04-18
Förlag ljudbok:
Modernista
ISBN ljudbok:
9789180235822
Förlag e-bok:
Modernista
ISBN e-bok:
9789180231565

© Modernista (Ljudbok)

© Modernista (E-bok)