Nora eller Brinn Oslo brinn- Johanna Frid

Betyg 3.5
4h 34min
125 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

När Johanna av en slump får reda på att hennes pojkvän ska träffa sitt norska ex Nora börjar svartsjukan gå som vågor genom Johannas kropp. Nora, som är vacker, norsk och älskad i sociala medier verkar ha allt. På nätterna, med pojkvännen Emil sovandes bredvid, går Johanna igenom allt som Nora lagt upp på Instagram. Johanna ser hur hon tröttar ut människorna omkring sig med sin svartsjuka, och hur hon förstör för sig själv. Samtidigt kan hon inte sluta, trots att hon långsamt gräver en grav för sin egen relation. Det enda som överskuggar svartsjukans stickande nålar i Johannas hud är smärtan från livmodern, som genomborrar hela hennes kropp.

I sin autofiktiva och svart humoristiska roman Nora eller Brinn Oslo brinn under söker Johanna Frid med skarp blick två av vår tids stora kvinno sjukdomar - Instagram och endometrios.

Johanna Frid, född 1988, är en svensk författare och lyriker bosatt i Köpenhamn. Frid har förmågan att beskriva sin samtid med en skärpa som få andra besitter.
Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
4h 34min
Sidor e-bok:
125
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-01-24
Förlag ljudbok:
Saga Egmont
ISBN ljudbok:
9788726124002
Förlag e-bok:
Saga Egmont
ISBN e-bok:
9788726124019

Vad andra tycker

Recensioner av Nora eller Brinn Oslo brinn - E-bok, Ljudbok

Fantastisk uppfriskande lyssning som bjuder på ett lite annorlunda perspektiv.

Hanna

Kronisk sjukdom och svartsjuka

Jag gillade denna bok. Först kunde jag relatera till henne med svartsjukan men snart rasade det iväg och sen blir jag jätteirriterad. Men jag vet att oftast när jag irriterar mig på en karaktär i en bok är det ett tecken på att boken är väldigt bra och att den kommer åt nåt i mig. Så fett att läsa om en som har kronisk sjukdom. Det är allt för ovanligt. Också beskrivningar av att leva med smärta. Författaren själv läser upp boken och jag kan tycka att hon är lite irriterande även på rösten men den passar ju perfekt till boken

Lisa

Bra skriven men förstod inte riktigt syftet? Boken gav mig bara ångest

Sanna