Obscuritas

- David Lagercrantz

Betyg 3.5
10h 12min
347 Sidor
Rekke/Vargas
bookCoverFor

Beskrivning

Det är sommaren 2003, och i Vällingby utanför Stockholm mördas en fotbollsdomare. Vildhjärnan och fotbollspappan Giuseppe Costa häktas för brottet. Fallet ser solklart ut med en övertygande bevisning. Men Costa vägrar att erkänna mordet och polischefen beslutar att anlita professor Hans Rekke, världsledande expert på förhörstekniker.

Men ingenting blir som polisen förväntat sig. Rekke tar emot utredningsgruppen i sitt stora hus i Djursholm, och uppträder irrationellt och tankspritt. Sedan sågar han i en svindlande uppvisning hela förundersökningen.

Costa släpps på fri fot, och polisen står plötsligt helt utan spår. Bara Micaela Vargas, den unga polisen från Husby, vägrar släppa fallet, och försöker gång på gång få tag i professorn. Men han svarar inte på något av hennes samtal. Och varför skulle en framstående professor, som är vän med utrikesministern och umgås med de allra rikaste, bry sig om henne, en ung oerfaren polis?

Men så möts Hans Rekke och Micaela Vargas igen, under dramatiska omständigheter. Detta omaka par bestämmer sig för att lösa fallet som tycks alltmer gåtfullt, och som leder dem till CIA:s jakt på terrorister och talibanernas krig mot musiken. Vem var fotbollsdomaren egentligen? Är han offer eller gärningsman?
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
10h 12min
Sidor e-bok:
347
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-11-04
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113117560
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113117553

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)