Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag

Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag

Beskrivning av boken

»Den Bodil Malmsten vi möter i hennes nya bok är en ensam människa, stolt, sårbar och skarp som en sågklinga.« Åke Leijonhufvud, Sydsvenskan

»Bodil Malmsten ställer skisskonsten i precisionens tjänst. Bloggandet övergår omärkligt i avancerad essäistik och sårbart blottande av allmänmänsklig svaghet.« Aase Berg, DN

Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag är den fjärde av Bodil Malmstens loggböcker.
Loggböckerna hör ihop, inte bara för att titlarna är tagna från poeter som springer fram och tillbaks mellan böckerna, utan för att det hela blir en berättelse om ett av Bodil Malmstens liv, det liv som skymtar på hennes blogg. Men loggböckerna är inte bloggböcker, loggböckerna börjar där bloggen slutar och innehåller också texter från andra håll.

Början av boken utspelar sig fortfarande i staden efter Finistère. Men trots Atlanten, trots grannarna – de galna, oumbärliga grannarna – trots skrivandet, läsandet, det franska språket, kulturen och sjukvården, tågen som går enligt tidtabellen, trots allt som är bra, allt som hon kommer att uppskatta helt och fullt först när hon har lämnat det, trots allt, är hon på väg därifrån.

BODIL MALMSTEN [1944-2016] föddes i Bjärme i Jämtland. Hon fick sitt genombrott med diktsamlingen Damen, det brinner! [1984] och kom att bli en av Sveriges mest lästa och folkkära författare.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag