Olyckan
  
Dela boken    
”Milo är som berusad av barnslig förtjusning, av glädje, av lätthet, berusad av lycka – sekunden före smällen skrattar han fortfarande med vidöppen mun medan han trampar. Sedan går allt i kras.”
En sommareftermiddag ramlar tolvårige Milo av cykeln, skadas allvarligt och hamnar i koma. Medan han vårdas på sjukhus börjar relationerna i familjen krackelera. Hemligheter som legat begravda i åratal bubblar upp till ytan och sprickorna av sorg, svagheter och missförstånd blir allt större. Långsamt visar det sig att Milo är navet i familjen och den enda som alla älskar villkorslöst. Men är kärleken till Milo tillräcklig för att kunna hålla ihop familjen?
”Olyckan” är ett gripande skildring av en familj som skakas i grundvalarna och måste hitta nya vägar till förlåtelse och försoning. En berättelse om något ont som trots allt för med sig något väldigt gott.
Valérie Tong Cuong arbetade med kommunikation innan honbörjade skriva på heltid. Hon har hitintills gett ut sju romaner och ett stort antal noveller. Sekwa har tidigare gett ut Mirakelverkstaden 2014.
”Valérie Tong Cuong kan konsten att på ett skrämmande sätt skapa en intrigsom överrumplar läsaren. I ett virrvarr av lögner och hemligheter ger hon oss med Olyckan en välbehövlig lektion i medmänsklighet.” LE FIGARO
”Hon förtrollade oss redan med Mirakelverkstaden,men nu sätter hon ribban ännu högre. I Olyckan utforskar Valérie Tong Cuong de underjordiska vägarna till förlåtelse, och resultatet är en bok som vibrerar av både skärpaoch livfullhet.” LEST RÉPUBLICAIN
Visa mer