Om att aldrig ge upp

- Barbro Westerholm, Ingrid Kinne Lindgren

Betyg 4.3
9h 23min
234 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

"Sällan har så många så mycket att tacka enda människa för... I alla sina roller har hon använt sin makt för att undanröja hinder så att människor ska kunna leva sina liv som de själva vill. En imponerande livsgärning av en orädd, kontroversiell kvinna med en energi som kan flytta berg." Ingalill Mosander, Aftonbladet

För första gången berättar den outtröttliga Barbro Westerholm om sitt liv som kvinna, läkare, ämbetsman och liberal riksdagsledamot. Under mer än fem decennier har hon påverkat och förändrat det svenska samhället i en mängd sociala frågor, från vaggan till graven. Hon brinner för att undanröja hinder så att människor kan leva sina liv som de vill så länge det inte skadar någon annan.

Som generaldirektör för Socialstyrelsen var Barbro den som 1979 drev igenom att homosexualitet inte längre skulle räknas som en psykisk sjukdom. Efter detta har hon varit engagerad i andra frågor kring homosexuellas rätt och fortsatt att arbeta för HBTQ-frågor och homo-, bi- och transpersoners rättigheter. I riksdagen har hon lyft frågor om sex och samlevnad, genus, alkohol, tobak, narkotika, åldersdiskriminering och dödshjälp. Ibland går hon i mål, ibland inte men hon ger aldrig upp.

Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
9h 23min
Sidor e-bok:
234
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-09-03
Förlag ljudbok:
Bazar Förlag
ISBN ljudbok:
9789180062657
Förlag e-bok:
Bazar Förlag
ISBN e-bok:
9789180060721

© Bazar Förlag (Ljudbok)

© Bazar Förlag (E-bok)