Ondskans kraft
    
Dela boken    
Ondskans kraft

Bortom det som vetenskapen inte kan förklara döljer sig en annan värld – en värld fylld av fara …

Donegalplantagen, belägen mitt i Mississippis träskmarker, är vida känd för sin utsökta matlagning, fängslande atmosfär och hemsökta legender … och nu även för ett mystiskt och makabert mord. Offret har hittats hängande från stenängeln vid begravningsplatsen – nästan på exakt samma sätt som patriarken, Marshall Donegal, en gång påträffades precis innan amerikanska inbördeskriget.

Arvtagerskan till plantagen, Ashley Donegal, är desperat men behöver hjälp som vanliga kriminologer inte kan ge. Istället vänder hon sig till ett specialteam bestående av ”paranormala utredare” som blandar traditionellt polisarbete med en sällsynt – oftast oförklarlig – intuition. Bland medlemmarna i teamet finns hennes gamla kärlek Jake Mallory; med en begåvning som sträcker sig långt bortom den fysiska världen och med ett förflutet som hemsöker honom.

Ondskan som sakta kryper närmare ju mer teamet avslöjar visar sig snart ha krafter som kan förgöra plantagen in till dess kärna. Jake och Ashley tvingas nu riskera allt för att gräva i hemligheter som inte kan förbli begravda – inte ens i döden …

Visa mer