Ont blod : hemligheter och lögner i Silicon Valley- John Carreyrou

Betyg 4.2
12h 12min
326 Sidor
Entreprenörer
bookCoverFor

Beskrivning

”Det här handlar om en finansskandal i USA och det är i grunden en dokumentär. Ett läkemedelsföretag som vinner stor framgång på börsen men där det visar sig att det man ska saluföra, det funkar inte. Och det är bra driv i den boken.” /Leif GW Persson, december 2019

Silicon Valley älskade Theranos, företaget som skulle revolutionera hälsovården. Med sitt banbrytande blodtestsystem lovade grundaren och vd:n Elizabeth Holmes att en droppe blod skulle räcka för att mäta hundratals värden och identifiera en lång rad sjukdomar. Riskkapitalisterna och dignitärerna flockades runt den karismatiska ledaren som länge ansågs vara en kvinnlig Steve Jobs.

Theranos nådde ett marknadsvärde på 9 miljarder dollar och Holmes egen berömmelse växte ohejdat. Hennes ansikte prydde snart omslagen på flera tidningar och magasin och Time Magazine utsåg henne till en av världens mest inflytelserika personer. Det fanns bara ett problem: teknologin bakom Holmes visionära affärsidé fungerade aldrig.

Ont blod är den osannolika men sanna berättelsen om Theranos uppgång och fall, författad av den prisbelönade journalisten John Carreyrou, som var först med att avslöja bluffen i The Wall Street Journal.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Lena Karlin
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
12h 12min
Sidor e-bok:
326
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-11-12
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789178274031
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100181260

© Bonnier Audio (Ljudbok)

© Albert Bonniers förlag (E-bok)