Orm och stege

- Maria Ernestam

Betyg 4
12h 3min
357 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

”Just så föröds vår ungdom och våra liv av krafter vi inte förstår. En briljant roman!" Håkan Nesser

Så var den där igen, minnesbilden av en sargad kropp i strandkanten med måsarna skriande kring huvudet. Vad hände egentligen där på ön? Ville jag ens veta?

En grupp ungdomar träffas varje sommar i Vallerås. Sedan barnsben har de svetsats samman i en vänskap som de tror övervinner allt.

Men sommaren 1978 blir annorlunda. Ortens församling får en ny pastor som trollbinder dem och stämningen försämras, saker hemlighålls och gamla oförrätter gör sig påminda. Det slutar i en katastrof ute till havs.

Fyrtio år senare dör ännu en i det gamla gänget. Han efterlämnar en önskan om att begravas i Vallerås och de forna vännerna träffas igen. Men mötet blir spänt och Ingrid, som aldrig glömt vad hon var med om den gången, stannar kvar för att söka i det förflutna. Var det en olycka? Varför sprack gemenskapen? Vem ljög för vem? Och var de verkligen ensamma på ön den där natten?

Orm och stege är en spänningsroman som utforskar hur långt vi är beredda att gå för att skydda dem vi älskar.

MARIA ERNESTAM debuterade 2005 med Caipirinha med Döden och är sedan dess känd för sina egensinniga och välskrivna romaner, där hon balanserar spänning, allvar och humor. Hon är utgiven i elva länder, har deltagit i novellsamlingar i såväl Sverige som utomlands och har belönats med priser och nomineringar. Orm och stege är hennes trettonde roman.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

12h 3min

Sidor e-bok:

357

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-10-05

Förlag ljudbok:

Louise Bäckelin Förlag

ISBN ljudbok:

9789177995098

Förlag e-bok:

Louise Bäckelin Förlag

ISBN e-bok:

9789177995135

Vad andra tycker

Recensioner av Orm och stege - Ljudbok, E-bok

Relationer beskrivna med insikt. Mycket bra.

Åsa

Finstämd och klurig bok. Saltstänk och 70-talsnostalgi. Rekommenderas varmt. Mycket bra uppläsare! Kul med någon som inte är så vanlig.

Maria

Fantastisk bok🤓så bra uppläsare 😊

Yvonne

Bra

Kerstin