Oro och lugn

Oro och lugn

Beskrivning av boken

16 övningar 56–88 minuter
Detta pass är en ryggradsutdragare, övningarna aktiverar njur- och urinblåsemeridianerna och gör dig lugn, avslappnad och balanserad.
Passet är särskilt bra att göra då vi reser (till exempel direkt efter en flygning i hotellsängen), då vi har svårt att komma till ro på kvällen, då vi har extra oro i kroppen eller ångest inför framtiden.

YINYOGA passar alla människor och kroppar. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen såsom skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna.
Du behöver inte ta på dig särskilda kläder. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden.
I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Oro och lugn