Öster om Heden

- Viveca Lärn

Betyg 3.7
11h 35min
310 Sidor
Göteborgsromanerna
bookCoverFor

Beskrivning

Tre år har gått sedan punkten sattes för den sista boken om Saltön och dess stundtals galna och ständigt kärlekstörstande invånare. Saknaden har varit stor, men nu fyller Viveca Lärn själv hålet i trogna läsares hjärtan med den första delen i en ny romanserie.

Vi lämnar Bohuslän och förflyttar vi oss via Göteborg ända till Afrikas solbrynta savanner. Häng med hyresgästerna i Öster om Heden på safari!

När folk i kvarteret plötsligt vinner på Postkodlotteriet kommer det kurviga yrvädret Samantha på att ett ypperligt sätt att lära känna sina grannar är att resa tillsammans. Fast egentligen är det mest den sammetsögde författaren Martin hon vill komma in på livet. Fotvårdsspecialisten Samantha, en bekant figur från Viveca Lärns roman Den blå vänthallen, är numera 39 år och gift, men distingerade Roger har drabbats av stroke och är inte lika spännande längre. Tyvärr hindrar det varken honom, eller Martins paranta mamma Karin, eller den smygpimplande lärarinnan Margareta och hennes frisksportande make Axel, eller tobakshandlarbröderna Åke och Holger, från att haka på resan till Kenya.

Ja, det blir till slut en brokig skara människor som åker på lyxsafari, var och en med egna syften och mål med resan.

När de åtta göteborgarna omtumlade återvänder till Öster om Heden är ingenting sig likt och ingenting blev riktigt som de hade tänkt sig. Fast ganska bra ändå.

Med omisskännlig värme och humor har Viveca Lärn skrivit en samtidsroman i samma anda som de sex makalöst framgångsrika berättelserna om Saltön.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

1

Tid ljudbok:

11h 35min

Sidor e-bok:

310

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-01-20

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173485678

Förlag e-bok:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-bok:

9789146000648

Vad andra tycker

Recensioner av Öster om Heden - Ljudbok, E-bok

Det är som att jag blir vän med personerna, … så olika o personligheterna väl skildrade av författaren. W.L. Kan formulera o hitta situationer som skapar humor!

Lena