Otid : Vit melankoli

Otid : Vit melankoli

Beskrivning av boken

En ung flicka, utan namn, har hoppat på ett godståg i norra Sverige och hamnat i Stockholm. I samband med ett slagsmål grips hon och en utredning kring hennes identitet tar fart, där poliserna Jeanette Kihlberg, Jimmy Schwarz och Nils Åhlund kopplas in.

Men det är ett krävande fall. Snart knyts flickans närvaro på ett avlägset sätt till två mord i förorten, och för varje ny ledtråd tycks det intrikata mönstret av orsaker och samband bara blir mer komplext. Parallellt med polisens arbete pågår också lanseringen av författaren Per Qvidings senaste roman. Den handlar om Stina som i slutet av 1800-talet växer upp i de norra delarna av Sverige och som till följd av missväxt och svält tvingas emigrera till USA. Även Qvidings berättelse får betydelse för den pågående utredningen, som styr de inblandade mot en intensiv kamp mot klockan.

"Otid" av deckarduon Erik Axl Sund är en berättelse om identitet och om vad som händer när vi söker oss bortom våra bestämda roller. Kan vi det? Eller är vi ohjälpligt bundna av våra materiella omständigheter?

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Otid : Vit melankoli