Överlevarna

- Alex Schulman

Betyg 3.8
6h 44min
198 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Han trycker telefonen hårt mot örat. Varför ingriper han inte? Han ser ner för slänten som mynnar ut i sjön. Han ser ladan och bastuhuset och uteplatsen med de vita plaststolarna, grusstigen som leder upp för berget. Han ser konturerna av bröderna som försöker döda varandra, en enorm slutscen vid det vattenbryn som varit fonden för hela historien. Det är ingen värdig final, men kanske väntad. Hur hade de annars tänkt att detta skulle sluta?

Tre bröder åker tvärs över landet för att sprida sin mors aska vid torpet som ingen av dem besökt på tjugo år. Alex Schulmans "Överlevarna" är en roman om att återuppleva sin barndom som vuxen.

Nominerad till Svenska Dagbladets Litteraturpris 2020

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

6h 44min

Sidor e-bok:

198

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-09-04

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100185954

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100182502

Vad andra tycker

Recensioner av Överlevarna - E-bok, Ljudbok

Ännu en bok av A.S som är omöjlig att lägga ifrån sig.

mona

Ett mästerverk! Rekommenderas varmt!

Filip

Hmm… så många likheter med de mer biografiska berättelserna att jag har svårt att ta in denna bok som fristående. Känner även igen berättelser från podden, vilket gör det svårt att uppskatta i en roman. Hur stor del är biografisk och vad är roman?

Alexandra

Tung och krävande , krävdes stor koncentration att ta sig igenom och när jag gjort det tror jag inte att jag har förstått den.

ulrika