På andra sidan solen

Betyg 3.6
10h 25min
302 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Det är påsklov och Viola, hennes man Axel och deras två tonårsdöttrar reser ner till Skåne. Där har de fått låna ett hus, inte långt ifrån det hem där Axels mor vårdas.

Vid besöken hos svärmodern lär Viola känna en sympatisk gammal dam, Lea, som varit missionär i Kina. De får en omedelbar kontakt och utan vidare förklaring ger hon Viola några noveller som hon har skrivit.

De suggestiva, symbolrika novellerna blir en tröst för Viola under de omtumlande dagar då det ödsliga huset blir alltmer som ett fängelse. Sedan Axel blev sjuk fyra år tidigare har han varit förändrad. Viola har tvingats vänja sig vid hans underliga beteende och vredesutbrott, men nu förvärras det ytterligare.

Samtidigt som hon börjar ana sanningen bakom novellerna, inser Viola att hon faktiskt är rädd för sin man. Vem är han egentligen? Och älskar hon honom fortfarande?

På andra sidan solen är en stark relationsroman om en kvinna vars hela tillvaro håller på att rämna. Om lögner och svek, kärlek och sorg. Och om ett dramatiskt livsöde i andra världskrigets Kina.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

10h 25min

Sidor e-bok:

302

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2010-05-26

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173484282

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789143504439