Paradiset

Betyg 4.2
12h 9min
334 Sidor
Annika Bengtzon
bookCoverFor

Beskrivning av boken

En orkan drar över Sverige. Kaos följer i dess spår. En last med cigaretter, värd femtio miljoner kronor har försvunnit från Stockholms frihamn. Två män ligger mördade på kajen. En ung kvinna, Aida, flyr för sitt liv därifrån.

Så börjar Liza Marklunds nya roman Paradiset. Det har gått drygt två år sedan de dramatiska händelserna i slutet av Studio sex. Journalisten Annika Bengtzon arbetar som textgranskare på tidningen Kvällspressen. Hon kämpar för att komma tillbaka som reporter, och när hon får ett tips om en underlig stiftelse vid namn Paradiset ser hon sin chans. I jakten på sanningen träffar hon sin blivande man, Thomas. Samtidigt blir hennes mormor svårt sjuk.

Grundtemat i Paradiset handlar om individens skyldigheter och rättigheter i förhållande till staten. Vad har vi rätt att vänta oss, hur mycket ansvar för våra liv måste vi själva vara beredda att ta. I denna tredje roman om Annika Bengtzon är det den jugoslaviska maffian och Paradiset som utgör scenen. Paradiset arbetar med att skydda hotade människor som inte kan få den hjälp de behöver av de sociala myndigheterna. Allt verkar mycket hedervärt, men när Annika Bengtzon skrapar på ytan flagnar glansen. Huvudperson i Gömda, den dokumentärromanen som Liza Marklund skrev 1995, figurerar i en viktig biroll.

Liza Marklund, journalist och författare är född 1962. Hon var journalist på Expressen åren 1989-94, därefter chefredaktör på tidningen Metro och nyhetschef på TV4.

Hon debuterade som författare 1995 med den dokumentära romanen Gömda. År 1998 utkom Sprängaren som belönades med tidskriften Jurys Polonipris och Svenska Deckarakademiens debutantpris. Liza Marklund har länge toppat bästsäljarlistorna för skönlitteratur och pocket.

Författare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

3

Tid ljudbok:

12h 9min

Sidor e-bok:

334

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

1900-01-01

Förlag ljudbok:

Piratförlaget

ISBN ljudbok:

9789164232816

Förlag e-bok:

Piratförlaget

ISBN e-bok:

9789189426504

Vad andra tycker

Recensioner av Paradiset

Ganska spännande 😜

Siv

Serien blir bättre och bättre!

Catharina