Paradishamn

- Erika Olofsson Liljedahl

Betyg 3.7
8h 40min
302 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Det är tidigt 1930-tal och i den lilla badorten Mölle står sommaren för dörren. Hotellen trängs längs bergssidan och det pampigaste av dem kröner Kullaberg likt en krona.

Fiskardottern Hilda ser fram emot säsongsarbetet i den vackra hotellmatsalen Paradishamn, men i år blir inget som hon tänkt sig. Ägarnas dotter Ester ska hålla i trådarna och placerar Hilda i den förhatliga bykstugan, långt från de flärdfulla gästerna och den sprittande musiken.

Ester i sin tur är inte heller nöjd med sommaren. Hon saknar sitt kravlösa liv i Köpenhamn och för att stå ut bjuder hon några vänner till hotellet, däribland författaren Carl vars intresse Ester hoppas fånga. Men Carl är uppslukad av sitt skrivprojekt. En dag stöter han på den belästa Hilda i hotellbiblioteket och spelplanen ritas om.

I en virvel av salta bad och festliga middagar spiller konflikten mellan Ester och Hilda snart över i ett drama med allt högre insatser. Bland njutningssökande turister och hårt slitande hotellpersonal ställs allt på sin spets vid de branta klippornas kant.

Paradishamn är en laddad roman om två kvinnoöden som vävs samman en sommar. Med ett vackert och målande språk skildrar Erika Olofsson Liljedahl såväl njutningens sötma som dess bittra eftersmak.

Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
8h 40min
Sidor e-bok:
302
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-05-03
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177895350
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177895343

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)