Pelle Lindbergh - bakom den vita masken

Pelle Lindbergh - bakom den vita masken

Beskrivning av boken

Pelle Lindbergh visste redan som liten vad han ville göra som vuxen. Den stora drömmen var att bli ishockeyproffs i NHL - och att vara målvakt i Philadelphia Flyers. År 1985, vid 26 års ålder, tilldelas han som förste europé den prestigefyllda Vezina Trophy. Han är nu NHL:s bäste målvakt och har precis tagit Philadelphia till final i Stanley Cup. Den 10 november samma år kraschar Pelles röda Porsche in i en betongmur i Somerdale, New Jersey. Det är här den stora drömmen tar slut.

I denna nyutgåva av Thomas Tynanders biografi skildras ishockeystjärnan Pelle Lindberghs liv med hjälp av hundratals intervjuer från båda sidor av Atlanten. Vi får en inblick i såväl uppväxten i Stockholm, som proffslivet i USA, och dessutom framkommer nya uppgifter om olyckan som satte stopp för allt.

I december 2016, mer än 30 år efter den stora tragedin, hyllas Pelle inför fullsatta läktare i Philadelphia. Han är en av svensk ishockeys absolut största - och hans tröjnummer har ännu inte tilldelats någon ny spelare i Philadelphia Flyers.

Thomas Tynander är en svensk journalist och författare. Hans hyllade verk skildrar nutidshistoriska händelser och människoöden på ett gripande sätt.

Författare.Thomas Tynander
Uppläsare.Dan Kandell

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Pelle Lindbergh - bakom den vita masken