Pitbull- Anne Mette Hancock

Betyg 4
8h 59min
270 Sidor
Heloise Kaldan
bookCoverFor

Beskrivning

Journalisten Heloise Kaldan skriver en artikel om Röda Korsets vaktjänst, ett system där volontärer ger en hjälpande hand till människor som ligger på sin dödsbädd. Under researcharbetet möter hon Jan Fischhof, en cancersjuk äldre man från Södra Jylland. Han berättar för Heloise att han i sin ungdom var inblandad i ett mord, som han nu fruktar att Gud kommer straffa honom för.

Heloise vägrar tro att Jan är en kallblodig mördare och börjar gräva i vad som hände offret, en man som kallades för Pitbull. Hon upptäcker att händelsen har en koppling till ett fall från slutet på 1990-talet, då flera unga kvinnor försvann spårlöst. I jakten på sanningen tar hon återigen hjälp av sin gamle vän, mordutredaren Erik Schäfer.

I en kamp mot klockan måste Heloise ta reda på vad som verkligen hände innan Jan tar sitt sista andetag. Vem var Pitbull? Hade Jan något med hans död att göra? Och vem kan Heloise lita på när både de anhöriga och polisen ljuger?

ANNE METTE HANCOCK är född i Gråsten i Danmark och har bott i både USA och Frankrike. Hon är utbildad journalist och bor idag i Köpenhamn med sin familj. Hennes första bok, Likblomman, har vunnit Danska Deckarakademins debutantpris och 2018 utsågs hon till Årets danska författare. Äppelmannen är den andra boken om journalisten Heloise Kaldan och mordutredaren Erik Schäfer. Pitbull är den tredje.
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Helena Stedman
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

3

Tid ljudbok:
8h 59min
Sidor e-bok:
270
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-05-04
Förlag ljudbok:
Louise Bäckelin Förlag
ISBN ljudbok:
9789177994442
Förlag e-bok:
Louise Bäckelin Förlag
ISBN e-bok:
9789177992141

© Louise Bäckelin Förlag (Ljudbok)

© Louise Bäckelin Förlag (E-bok)