Plocka tång & strandväxter

Plocka tång & strandväxter

Recept och tillagning

Beskrivning av boken

Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna.

Det är dags att ge tången sin självklara plats i vår matkultur. Med spännande smak, konsistens och skönhet är den en tillgång i både matlagning och bakning och dessutom är tång både nyttigt och miljövänligt.

Ett 20-tal tångarter och ett 30-tal strandväxter presenteras med information om skördesäsong, näringsinnehåll och användningstips. Du får en grund för att själv kunna skörda både tång och strandväxter på ett hållbart sätt. Boken innehåller också grundläggande tekniker för att förvara, torka, lägga in och salta tång och cirka 70 recept på allt från tillbehör, som tångbröd, rörhinneolja och seaweedkimchi, till hela rätter som skrei i sockertång, tångtacos och pasta med musslor och havssallat.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Plocka tång & strandväxter