Pojken på bron

Pojken på bron

Beskrivning av boken

Det var en gång en mycket intelligent pojke. I ett land förlamat av skräck. Människorna trodde att pojken kunde rädda dem, så de öppnade grindarna och skickade ut honom i den ödelagda världen. Där monstren fanns.

Tio år har gått sedan det ofattbara skedde. Sedan smittan spred sig som en löpeld och utplånade stad efter stad. Det enda som finns kvar därute är de andra. De hungriga.

I ett sista försök att finna ett botemedel ger sig några överlevande forskare ut på en farlig resa. Deras färdmedel är ett laboratorium på hjul, utrustat med pansar och vapen för att hålla undan horderna av hungriga som sätts i rörelse så fort de känner lukten av människa. Med ombord är också Ste­phen Greaves, en femtonårig autistisk pojke med ovanligt hög intelligens. En dag gör de en chockerande upptäckt en grupp vilda barn som tycks vara hälften hungriga, hälften mänskliga. Kan barnen vara nyckeln till ett botemedel?

Pojken på bron är en fristående prequel till M.R. Careys bästsäljare Flickan med gåvorna (2016) som även blivit en hyllad film med Glenn Close i en av rollerna.

Författare.M.R. Carey

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Pojken på bron