Pojken som inte fanns

- Dave Pelzer

Betyg 4.6
7h 14min
bookCoverFor

Summering av boken

Det enda han sökte var kärleken i en familj.

Pojken som inte fanns är den efterlängtade fristående fortsättningen på Dave Pelzers skakande barndomsskildring om vad som hände efter det att han vid tolv års ålder omhändertogs av myndigheterna och placerades i fosterhem.

I sin första bok, Pojken som kallades Det, berättade författaren om hur han sedan fyra års ålder systematiskt hade vanvårdats och misshandlats av sin psykiskt sjuka och gravt alkoholiserade mor. Dave isolerades från sin pappa och sina bröder. Han behandlades sämre än en hund och många gånger önskade han att han skulle få dö. Som fosterbarn undgick han sin mors fysiska tortyr men fann ändå ingen trygghet – han var tvungen att flytta mellan fem olika fosterhem, mobbad och misstrodd hade han svårt att få kamrater och tvingades arbeta hårt för att försörja sig själv.

I dag är Dave vuxen. Med beundransvärt mod lyckades han inte bara överleva sin fasansfulla barndom utan också skapa sig ett tryggt och meningsfullt liv.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Ulf Gyllenhak

Format:

Ljudbok

Tid ljudbok:

7h 14min

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-07-30

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178276325

Vad andra tycker

Recensioner av Pojken som inte fanns - Ljudbok

Så gripande. Starkt av Dave Peltzer att dela med sig av sin berättelse Många tårar som rann även vid denna bok

Lola

Bra bok men tragiskt öde.

Marie-Louise

Bra!

Emma

Jag uppskattar dessa böcker så otroligt mycket! Dom är beskrivande på precis rätt sätt samtidigt som de förklarar både känslor och händelser på ett sätt som alla kan förstå men även ta emot