Pompeji

Pompeji

Beskrivning av boken

''...denna fullkomligt hämningslösa, lärda, lekfulla och eftertänksamma bok. Den är obeskrivbar. Läs!'' Dagens Nyheter

''...helt igenom förundransvärd, intelligent och underhållande.'' Göteborgs-Posten

Välkomna till en liten landsortsstad i Syditalien. Välkomna till det lilla grymma Pompeji.

Pompeji år 78-79, alldeles före katastrofen. Publius Paquius Proculus, tidigare borgmästare, tampas med svåra familjeangelägenheter. Mimerskan Methe är olyckligt kär. Den kristna Maria får problem när det dyker upp brev från Paulus. Värdshusvärden Sittius, varm anhängare av den avlidne kejsar Nero, hyr ut sin lokal på Bordellgränd till vem det vara månde. Och över alla, i vad som kan tyckas vara kulissen, vakar den mäktiga vulkanen Vesuvius. Förälskad som han är skriver han kärleksbrev till alla människor och gör än så länge inget annat väsen av sig.

I Pompeji gjuter Maja Lundgren liv i en stad som vi än i dag kan vandra omkring i. Hon berättar fantasifullt och levande om de människor som en gång rörde sig på Pompejis gator och torg, i patricierhus, på värdshus och bordeller. Det är en lustfylld och vanvördig berättelse, rik på både egensinniga karaktärer och vilda upptåg.

Genombrottsromanen från författaren till mycket uppmärksammade Myggor och tigrar. Såld i mer än 110 000 exemplar och nominerad till Augustpriset 2001.

Författare.Maja Lundgren

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Pompeji