Psykologen- Martin Falkman

Betyg 3
5h 21min
bookCoverFor

Beskrivning

Spänningsroman om ensamhet, saknad och hemligheter

Mamma försvann. Jag pratade med henne i telefon på kvällen, men på morgonen som följde var hon försvunnen. Jag vaknade med magont och hög puls, kanske en ond aning, så jag åt ingen frukost utan ringde och ringde och ringde istället. Mobil, vanlig telefon, men inget svar.

Henry är trettio plus och singel. Några år tidigare har hans mamma försvunnit och han grubblar mycket över vart hon kan ha tagit vägen och varför pappan, i samband med att hon försvann, flyttade utomlands. Det stressar honom att inte veta om modern är död eller levande.
Henry sover illa, känner sig ofta fylld av ångest och får rådet av sin läkare att uppsöka en terapeut. Han bokar tid hos psykologen Johanna. Efter en trevande inledning börjar de mejla och bestämmer sig för att träffas privat. De inleder ett sexuellt förhållande, mycket styrt av Johannas fantasier och rollspel. Så småningom börjar Henry forska efter vad som kan ha hänt mamman. När han letar igenom en kartong från hennes lägenhet hittar han en samling brev. Långsamt nystas den hemska sanningen upp ...

"Psykologen" är en tät och fängslande berättelse om en man som söker sanningen kring sin mors försvinnande. Är hon död eller levande?
En berättelse om ensamhet, saknad och hemligheter och om ett hysteriskt mörker som ständigt lurar under ytan.

Martin Falkman, född 1976 i Helsingborg, debuterade 2016 med den psykologiska thrillern Tunneln i slutet av ljuset. 2017 utkom den speglade berättelsen Mördarens väg. Martin driver bloggen Den döda zonen och arbetar till vardags som kommunikatör på en svensk biståndsorganisation.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
5h 21min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-05-03
Förlag ljudbok:
Word Audio Publishing
ISBN ljudbok:
9789188321961

© Word Audio Publishing (Ljudbok)