Psykopatens handbok- Maria Oldenstedt

Betyg 4.1
9h 48min
304 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Maria levde i över tio år med en man som är psykopat. Hon misshandlades både psykiskt och fysiskt, och han begränsade hennes liv och tillvaro medan hon försörjde honom. Han fick henne att tycka att det var helt normalt, samtidigt som det var oerhört viktigt för honom att ingen hade inblick i deras liv. Ingen annan skulle förstå, sa han, hans sätt att leva var unikt. Utåt sett var Maria en framgångsrik stylist med egen salong, men inombords fungerade ingenting.

I Psykopatens handbok delar Maria med sig av sitt liv och sina erfarenheter, sin bakgrund och hur hon hamnade i klorna på en personlighetsstörd man. Invävt i hennes berättelse är också femton regler , utlärda av psykopaten själv. Med sin berättelse vill hon hjälpa andra som sitter fast i liknande dysfunktionella förhållanden. Hon brukar själv säga: jag har gått en elva år lång utbildning hos en psykopat. Maria Oldenstedt driver idag Psykopatpodden, som når ut till 10 000 lyssnare per avsnitt.
Författare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
9h 48min
Sidor e-bok:
304
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-03-22
Förlag ljudbok:
Bokfabriken
ISBN ljudbok:
9789178359080
Förlag e-bok:
Bokfabriken
ISBN e-bok:
9789178359073

© Bokfabriken (Ljudbok)

© Bokfabriken (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Psykopatens handbok - E-bok, Ljudbok

👎👎

Inga-Lill

En viktig bok. Att orka/kunna lämna ett så destruktivt förhållande efter 10 år är starkt. Att våga tro på en annan man o kärleken igen är fantastiskt. En sorglig tanke är att så många kvinnor lever kvar i liknande förhållanden utan kraft o möjlighet att lämna. Det enda minus med denna bok är att den är för lång, en hel del upprepningar.

Eva

En mycket viktig bok.

Carina

👍🏻

Helena

Bra bok som tar upp ett ämne som det inte pratas så mycket om. Bra för att varna andra att råka illa ut. Hemskt att råka ut för och starkt att ta sig ur.

Anna

Bra bok, tex delarna där psykopatens logik/tankar beskrevs. Lärorik (Så bra skriven att jag tänkte hon måste haft hjälp av en psykolog för att se vissa samband)

Marianne

Riktigt tjatig att lyssna på.

Petra

Både spännande och lärorik

Susanne

⭐️

Maide

Ja du Mia, jag undrar om någon kan ha någon hjälp av din bok och dina erfarenheter. Du verkar leva i en tonårsdröm om drömnen att en hjälte kommer på sin vita häst och räddar dig. Synd för ämnet är mycket viktigt. Bra uppläsning.

Agneta

Mycket bra skrivet. Detaljerat så jag fick upp bilder i huvudet som att jag var där. Även informativ bok. Sorgligt bara att berättelsen är sann. Känns som en fiktiv berättelse. Bra uppläsning.

Sanna

Så mycket igenkänning,! Väldigt bra skriven bok och bra uppläsning. Ger den 5/5

Catarina

Viktig bok, man känner igen sig i mycket om man levt ihop med en psykopat. Särskilt stöd fick jag av psykopatens handbok, punkterna och checklista för om man har en psykopat i ens närhet.

Maria

Mycket välskriven bok! Borde lyssnas/läsas.

Veronica

Intressant bok, men är något ofattbart ändå att trots en stor mängd varningsflaggor ända från dag 1 kan fortsätta och inte lämna denna relation.

Carina