Pussy Riot: Slutplädering- Nadezjda Tolokonnikova

17 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

STÖD PUSSY RIOT!

KÖP SLUTPLÄDERING för 40 KRONOR intäkterna går oavkortat till N Tolokonnikova i Pussy Riot.

Pussy Riot är ett ryskt feministiskt konstnärskollektiv i vilket medlemmarna varit anonyma. Deras punkaktioner har haft som syfte att ge röst åt den alltmer hotade press- och yttrandefriheten i Ryssland. Den 17 augusti dömdes tre av medlemmarna till två års fängelse för huliganism för sitt trettio sekunder långa uppträdande i Frälsarkatedralen i Moskva.

I en rysk domstol har man som åtalad rätten att tala ostört innan domen faller. En av medlemmarna, den 22-åriga Nadezjda Tolokonnikova, tog då tillfället i akt och höll en slutplädering som har alla möjligheter att bli klassisk. Hon avfyrade ett långt brandtal för det fria ordet och ställde sig frågan vem som är fri och vem som är fånge i Ryssland idag. Lyssna , skriver hon, det betyder att ta emot, tänka efter, sträva efter visdom. Hennes slutplädering blev på så sätt inte bara ett tal för Pussy Riot utan en angelägen påminnelse om alla samvetsfångar och tystade röster i världens till ytan största land.

På Bok & Biblioteksmässan sålde vi boken SLUTPLÄDERING av Nadezjda Tolokonnikova för att stödja Pussy Riot. Nu släpper vi den som e-bok för att förlänga vårt stöd till Pussy Riot.

Alla intäkter för denna bok går oavkortat till Nadezjda Tolokonnikova och Pussy Riot för att täcka deras advokatkostnader. Förlag, översättare, tryckeri och distributörer har alla ställt upp gratis i stöd för det fria ordet. Utgivningen sker i samarbete med Svenska PEN.

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

17

Språk:

Svenska

Utgiven:

2013-11-20

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113051345

© Norstedts (E-bok)