Radikalt lagom – så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds

Radikalt lagom – så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds

Beskrivning av boken

Doktorn ordinerar – bli radikalt lagom

Idag kvävs vi av influencers som prackar på oss nya hälsotrender. Det finns bara ett problem – hälsoprofeterna har fel. I boken Radikalt lagom synar professor Fredrik Nyström vanliga myter kopplade till mat och träning. Hans budskap är enkelt: Vägen till ett långt och lyckligt liv går via det svenskaste vi har – att vara lagom.

Hur ofta har du hört något i stil med det här:

Du måste träna varje dag
Du kan springa ifrån din ångest
Du vet att löpning är en gratis och biverkningsfri medicin
Du bör äta massor av vitaminer, fibrer och frukt
Du vill inte vara överviktig
Du ska inte dricka alkohol

Det här är vedertagna sanningar som gör sig påminda i form gnagande stress så fort vi tar en fika eller väljer bussen över cykeln. På jobbet möts vi av en maratonlöpande vd, kollegor som tävlar i extremdieter och en HR-avdelning tvingar i väg dig på föreläsningar med hälsogurus vilka mest ger dig dåligt samvete för din livsstil.

Det finns bara ett problem – de gamla sanningarna är inga sanningar och hälsoprofeterna har fel. Faktum är att många av hälsoråden vi dagligen matas med har motbevisats av vetenskapen. Inte nog med det, somliga hälsotrender är skadliga för din hälsa.

Hur hamnade vi så snett och hur lever man ett långt, lyckligt och hälsosamt liv?

Det får du få lära dig i boken Radikalt lagom där professor Fredrik Nyström synar våra mest vedertagna hälsosanningar med hjälp av humor, värme och de senaste forskningsresultaten.

Du kommer förstå att vägen till ett hälsosammare liv handlar om att leva gott, snarare än att banta och träna sig till döds. Allting handlar slutligen om det svenskaste vi har – att vara lagom. Det handlar om att leva ett balanserat liv med lagom mycket mat, lagom mycket träning och lagom mycket vin

Låter det radikalt? Kanske, men det är vår märkliga samtid som lurat oss att det goda livet inte skulle vara förenligt med god hälsa.

Radikalt lagom är den självklara boken för dig som vill leva långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds.

Fredrik ”Doktor lagom” Nyström är läkare i endokrinologi och professor i internmedicin vid Linköpings universitetssjukhus med över 30 års erfarenhet att behandla patienter med viktproblem.

Vad andra tycker

Recensioner av Radikalt lagom – så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds