Räfvhonan- Anna Laestadius Larsson

Betyg 4
10h 33min
312 Sidor
Barnbruden
bookCoverFor

Beskrivning

Det är juni 1810 och det brinner en eld på terrassen till det Fersenska palatset. Grevinnan Sophie Piper rör sig oroligt fram och tillbaka, göder elden med brev och avskrifter som under inga omständigheter får hamna i orätta händer. På Stockholms gator hörs pöbeln ryta: De ska hänga räfvhonan i hennes egna tarmar och sedan supera på Haga.

Där förbereder sig drottning Charlotta på flykt. En båt väntar nere i Brunnsviken för att föra henne bort om folket bestämmer sig för att anfalla slottet.

De är båda offer för en omsorgsfullt planerad hatkampanj som dirigeras från Glada tackan. En krog som ägs av Johanna, som en gång kallades Pottungen och var Charlottas tjänsteflicka.

Räfvhonanär den fristående och avslutande romanen i trilogin om Charlotta, Sophie och Johanna som läsarna tidigare mött iBarnbrudenochPottungen. Det är en berättelse om hat som förgör och kärlek som överlever trots allt

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

3

Tid ljudbok:

10h 33min

Sidor e-bok:

312

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-07-28

Förlag ljudbok:

Piratförlaget

ISBN ljudbok:

9789789133536

Förlag e-bok:

Piratförlaget

ISBN e-bok:

9789164242686

Vad andra tycker

Recensioner av Räfvhonan - Ljudbok, E-bok

Bra!

Bra och fängslande roman med viss sanning (som vi minns från historieböckerna). Hur mycket som är fiktion är svårt att avgöra. Har författaren haft tillgång till empiriskt material? Dagböcker? Brev? Jag hade gärna fått mer sådan information av författaren och förlaget.

Lena

Bra bok, men väldigt dålig kvalitét på ljudet!

Helena

Jättebra

Malin

Intressant och välskrivet

Intressant intrig som visar kvinnors villkor i Stockholm under tiden sent 1700-tal/tidigt 1800-tal. Slukade triologin. Rekommenderas!

Jacqueline