Rakbladstårar- S. A. Cosby

13h 40min
330 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Ny bok av författaren till den kritikerrosade Asfaltsland

»Provokativ, våldsam, vacker och rörande.« Washington Post

Ike Randolph har varit ute ur fängelset i femton år, med inte så mycket som en parkeringsbot på sitt samvete. Men som svart man vet han att det finns anledning till oro när poliser dyker upp utanför ens dörr.

Det sista han förväntar sig att höra är att hans son Isiah – tillsammans med sin vita make, Derek – har blivit mördad. Ike har aldrig fullt ut accepterat sin sons sexuella läggning, men blir förkrossad av Isiahs död. Dereks far, Buddy Lee, har skämts nästan lika mycket över sonens homosexualitet som Derek skämdes över sin pappas kriminella förflutna.

Ike och Buddy Lee, två ex-fångar som inte har mycket gemensamt utöver sitt kriminella förflutna och kärleken till sina söner, förenas nu i ett intensivt hämndbegär. Och tvingas samtidigt konfrontera sina egna fördomar, både om sina söner och varandra.

I översättning av Ylva Spångberg.

S. A. COSBY är en amerikansk, flerfaldigt prisbelönt författare från sydöstra Virginia. Hans debutroman Asfaltsland hyllades av kritikerna och utsågs bland annat till en av Årets bästa kriminalromaner i The Guardian, Årets thriller på Amazon och en New York Times Notable Book of the Year. Rakbladstårar är den lika hyllade och uppmärksammade andra romanen.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Ylva Spångberg

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

13h 40min

Sidor e-bok:

330

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-03-13

Förlag ljudbok:

Modernista

ISBN ljudbok:

9789180635547

Förlag e-bok:

Modernista

ISBN e-bok:

9789180237260