Rebecca- Daphne du Maurier

Betyg 3.9
18h 48min
537 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Vinnare av en Anthony Award – vald till århundradets bästa roman!


»En genialiskt uppbyggd berättelse.« Lotta Olsson, DN


»Daphne du Maurier står i en klass för sig.« The New York Times


Daphne du Mauriers obestridda mästerverk Rebecca har allt en gotisk romance ska ha: en hemsökt herrgård, hypnotiska landskap, våldsam passion, sex och mord. Berättaren är en ung, fattig kvinna som gifter sig med den gåtfulle och stilige Max de Winther och flyttar in på godset Manderley. Där försvarar på ett sjukligt vis hushållerskan Mrs Danvers minnet av de Winthers första hustru Rebecca, som dött i en tragisk olycka ett år tidigare.

Rebecca, en modern skräckberättelse och en detaljstudie över besatthet, räknas till de stora engelska romanklassikerna. Här i översättning av Dagny Henschen och Hilda Holmberg, och med ett nyskrivet förord av litteratur- och skräckvetaren Mattias Fyhr.


DAPHNE DU MAURIER [1907–1989] var en engelsk romanförfattare och dramatiker. Hennes berättelser utspelar sig ofta i Cornwall i sydvästra England, där du Maurier själv levde större delen av sitt liv. Hennes mest berömda verk är romanen Rebecca och novellen Fåglarna, som båda även blivit klassiska skräckfilmer av Alfred Hitchcock.


»Rebecca kan bäst beskrivas som en psykologisk thriller med övernaturliga inslag och Daphne du Maurier som en mästare inom genren. Språket är så förtätat att det så gott som binder fast läsaren vid sidorna.«Elisabeth Brännström, Tidningen Kulturen


»Skurken i Rebecca är en av seklets mest minnesvärda.« DAST Magazine


»Beroendeframkallande och andlöst spännande.« The Independent
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Dagny HenschenHilda Holmberg
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
18h 48min
Sidor e-bok:
537
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-06-20
Förlag ljudbok:
Modernista
ISBN ljudbok:
9789180236164
Förlag e-bok:
Modernista
ISBN e-bok:
9789176457115

© Modernista (Ljudbok)

© Modernista (E-bok)