Rebeccas blod

Rebeccas blod

Beskrivning av boken

David Lehman har bestämt sig för att göra slut på allt, nu orkar han inte längre. Men på väg ner till hamnen för att ta sitt liv passerar han Kvinnoborgen, ett skyddsboende för kvinnor. Dramat han får bevittna där förändrar allt.
Föreståndaren för Kvinnoborgen, Viola Malmborg, anmäler sin kollega, Rebecca Ernfridsson försvunnen. Kriminalkommissarie Joakim Hill inser snabbt allvaret i situationen och sätter i gång sökandet. Men rör det sig om kidnappning, eller rentav mord? Och varför är Viola så ivrig med att tala direkt till pressen? Frågetecknen hopar sig samtidigt som mer än en person i tysthet kämpar för sitt liv.

”Rebeccas blod” är den nionde fristående delen i serien om kriminalkommissarie Joakim Hill och hans kolleger vid polisen i Helsingborg. En dramatisk berättelse där Hill tvingas ta tag i ett sällsynt obehagligt fall samtidigt som han brottas med problem på hemmaplan.

Bodil Mårtenssons böcker om kriminalkommissarie Joakim Hill har ofta jämfört med Sjöwall-Wahlöös klassiska deckare. De förenar spänning med både humor och psykologisk trovärdighet, ofta i vardagsnära situationer.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Rebeccas blod