Rebell : Min flykt från Saudiarabien till frihet

- Rahaf Mohammed

Betyg 4.4
7h 29min
254 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Ett unikt vittnesmål om att växa upp som kvinna i Saudiarabien, en berättelse om att ifrågasätta normerna och betala ett högt pris för att kräva sin rätt.

Rahaf minns sina första lyckliga år i livet, en barndom fylld av skratt. Tills hon blir åtta år och hennes värld börjar begränsas, hon får inte längre cykla, simma eller ens gå utomhus för att leka. Och det är bara början...

Rahaf tränas till undergivenhet, enligt det strikta Saudiarabiska samhällets traditioner. Hennes bröder behandlar henne som en slav och slår henne regelbundet, ofta medan mamman till synes oberörd ser på. När hennes syster blir svårt misshandlad av deras far och farbröder når Rahaf sin vändpunkt. Hon börjar ifrågasätta alla de övergrepp och orättvisor som sker i hennes hem och land. Hon sminkar sig, hon klipper av sitt hår – trots förbud och farliga konsekvenser. Rebellen inom henne frodas.

Vid femton års ålder hittar hon likasinnade i ett underjordiskt nätverk, ateister, feminister, homosexuella och andra som ifrågasätter landets styre. Det blir början på tre års planerande av en livsfarlig flykt.

Pdf på källor får du genom att mejla till Bonnier Audio på info@bonnieraudio.se

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Manne Svensson
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
7h 29min
Sidor e-bok:
254
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-03-08
Förlag ljudbok:
Bokförlaget Forum
ISBN ljudbok:
9789137503882
Förlag e-bok:
Bokförlaget Forum
ISBN e-bok:
9789137157177

© Bokförlaget Forum (Ljudbok)

© Bokförlaget Forum (E-bok)