Regissören

Betyg 3.9
9h 3min
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Under en kall och mörk januarivecka hittas döda män runt om i Stockholm. De är alla mördade på ett våldsamt sätt, till synes utan samband och med kryptiska tecken lämnade på kropparna ...

Signe Grahn är en kämpande filmskapare som desperat söker efter nästa actionfyllda blockbuster. Hon har stått på randen av berömmelse men blivit blåst av en manlig kollega som skrupelfritt tagit över hennes idé. Därför tar hon tacksamt emot det oväntade uppdrag som erbjuds henne via nätet, av en man som kallar sig Ola.
Björn Fors, lärare och beteendevetare vid psykologiska institutionen på Stockholms universitet, blir inkallad som specialist för att ingå i Gärningsmannaprofilgruppen på Rikskrim. Spåren är många men namnen få. Det är med lika delar frustration och lättnad som Björn involverar sig i jakten på mördaren. Han har en trasslig skilsmässa och ett häftigt temperament att bearbeta. Och så måste han ta hand om hunden Aska. När Björn börjar få brev med filosofiska citat och rituella symboler med koppling till morden tätnar mystiken. Har de att göra med en eller flera mördare? En seriemördare, en psykopat, någon som dödar med njutning och iskall precision. Och varför dyker det upp döda djur på brottsplatsen?

Regissören är en snabb och filmisk pusseldeckare med brutala inslag som ytterst handlar om skuld, straff och identitet om rätten att vara den man är.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Tid ljudbok:

9h 3min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-14

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789176136867

© 2016 Storyside (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Regissören -
Ljudbok

Spännande och intressant Bra uppläst

Joackim

Stefan Sauk, en mästare helt enkelt.

Lilie