Roberta Karlsson och Kungen

Roberta Karlsson och Kungen

Beskrivning av boken

Äntligen börjar Mimmis första sommarlov. Det är underligt att du måste vänta tills du är sju år för få sommarlov. Om du inte genast blir skickad till tandläkaren så är sommarlov en fantastisk uppfinning. Du måste varken plugga eller bädda och kan äta glass hela dagen.

Mimmi tar sin nya dagbok med sig på nattåget till Norrland. Samtidigt får hennes vän Roberta besök av kungen hemma i Göteborg. Roberta skriver många brev till Mimmi så det är verkligen tur att hon har lärt sig att läsa. Det är ju så kul att få brev. I Norrland lär Mimmi känna Lasse och med en vän som Lasse blir sommarlovet snart ett stort äventyr!

Böckerna om Mimmi handlar om en flicka som börjar skolan och hennes vänner och berättas i jag-form, ibland som dagbok.

Viveca Lärn, tidigare Viveca Sundvall (född 1944), är författare och journalist. Hon debuterade 1975 och har sedan dess publicerat mer än 40 barnböcker. Hon har även skrivit en del romaner för vuxna, som bland annat legat till grund för TV-serien Saltön. Som författare har Lärn fått ett antal utmärkelser, bland annat det prestigefyllda Astrid Lindgren-priset. Hennes böcker finns också översatta på flera språk.

Vad andra tycker

Recensioner av Roberta Karlsson och Kungen