Romeo- Ola Rapace

Betyg 3.7
4h 35min
156 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Beundrad och respekterad men också omgärdad av skvaller och löpsedlar Från scenen och vita duken tror vi oss veta vem Ola Rapace är, men vem är han egentligen den sårbara mannen bakom den tuffa ytan?

I fem akter med nio kapitel väver Ola samman sitt liv utifrån den roll som haft störst inverkan på hans yrkes- och privatliv. Det övergripande temat i hans liv har varit konflikten mellan de roller han valt att spela professionellt och de roller han tvingas spela i sitt privatliv som tragiskt nog konsekvent kommer i andra hand.

Från scenskolan i Göteborg, genombrottet på scenen, i film och TV till mötet med den stora kärleken som han gifter sig med får vi följa Ola genom ljus och mörker. Hur är man en god make och far och samtidigt en framgångsrik skådespelare? Ekvationen är svår att få till, och Ola blir demonstyrd, tappar fotfästet och det blir början på en resa ner i helvetet med tragiska förtecken som slutar i kaos då vännen en kollega och älskarinna tragiskt går bort och skilsmässan från hustrun är ett faktum.

Ola flyttar till Frankrike och tappar bort sig helt i kärleken och i konsten. Livet kantas nu av ytliga relationer och kyla och han dras djupare och djupare ner i tomhet, droger och vodka. Vägen tillbaka är lång och svår men till slut, när botten är nådd och han tror sig ha förlorat allt, återvänder ljuset. Plötsligt är kärleken åter möjlig och han flyttar hem till Stockholm och påbörjar den långa och mödosamma vandringen mot familjelycka och ett värdigt yrkesliv.


Ola Rapace, hyllad skådespelare inom teater, film och TV är känd från bland annat Tusenbröder, Tillsammans, Wallander, Luc Bessons Valerian och James Bond-filmen Skyfall. I sin debutbok skriver han hudlöst självutlämnande och brutalt ärligt om att nå botten och kämpa sig upp igen.
Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
4h 35min
Sidor e-bok:
156
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-12-08
Förlag ljudbok:
The Book Affair
ISBN ljudbok:
9789198640007
Förlag e-bok:
The Book Affair
ISBN e-bok:
9789198640014

© The Book Affair (Ljudbok)

© The Book Affair (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Romeo - E-bok, Ljudbok

Så bra! Och vilken självinsikt.

Lovisa

Ja jag tvingar mig att lyssna klart. Det är bara självömkan och ego om vartannat. Han skiter i familjen och är ledsen för det. Han är otrogen och är ledsen för det. Mamma var dum och därför har han ett konstigt förhållande till kvinnor. Pappan var dum så därför har han ett konstigt förhållande till män. Han får en massa roller fast han är inte värd dem (säger han klädsamt men det lyser igenom att hans ego tänker ”åh vad begåvad jag är”). Han drogar och är kompis med kriminella. Jag orkar bara inte med honom!

Maud

Så bra . Gråtit mängder . ❤️

Pia

Fin bok, lätt poetiskt skildring av ett rörigt liv.

Adrian

En skildring av ett hårt liv av en människa som visar att marginalerna är små mellan lycka och olycka.

Johan

Lång men bra

Var lång och svår lyssnad. Men den vart bra på nått sätt. Den knöt säcken bra i pandemin i slutet.

👍 👍 👍 👍 👍

Mycket intressant.!

Peter

Mange

Mycket bra bok !

Magnus

Gripande och självutlämnande. Olas uppläsning kan få vilken tråkig bok som hälst att bli bra. mycket behaglig röst, nästan som meditation. många +++ för detta, passar som bokuppläsare. --- för väldigt dålig volym, telefonen på max och en halvmeter från örat för att höra. 2 a, boken på kort tid som detta uppstår, ( inget fel på telefonen el örat).

Cyrene

Tala högre!

Bra innehåll men Ola borde prata högre. Hörde knapp något.

Hanna

Toppen

Annelie

En riktigt bra och intressant bok. Ola har en behaglig röst som lyfter hela upplevelsen.

Malin

Underbar bok

Så fantastisk och bra bok

Emilia

Fy fan vad bra

Jag satt slukad i 4 timmar och lite till! Boken är så jävla bra skriven och berättad, sensuellt på något vis. Sorgsen, sexig, älskande.

Terese

Öppen och ärlig bok om baksidan av att vara en sv Sveriges största skådespelare. Så läsvärd!

Maria