Rörelsen- John Ajvide Lindqvist, John Ajvide Lindqvist

Betyg 3.8
10h 28min
293 Sidor
Platserna
bookCoverFor

Beskrivning

I SEPTEMBER 1985 flyttar John Lindqvist in i ett trångt och mörkt gårdshus på Luntmakargatan i Stockholm, vägg i vägg med Brunkebergstunneln. Han vill skapa sig en karriär som restaurangtrollkarl. Några veckor senare blir han tagen för stöld på Åhléns och tillbringar en natt i häkte. Under natten inträffar en rörelse av svårtolkad karaktär och när han återvänder till sitt hus dagen efter har något hänt. Fåglar faller från himlen och hans grannar beter sig underligt.

Snart upptäcker han att det finns något i det låsta duschrummet längst inne i tvättstugan, något som kan låta oss färdas till den andra platsen och besanna våra drömmar. Det kostar bara lite lite blod. När John så småningom börjar delta i verksamheten dras han ner i en ström av magi, våld och gemenskap som mynnar ut i mordet på Olof Palme.

Rörelsen den andra platsen är en prequel till John Ajvide Lindqvists förra roman Himmelstrand. Det är en berättelse om vår strävan efter sanning och samhörighet och priset vi är villiga att betala, om Stockholm i mitten av 80-talet, trolleri och socialdemokrati. Den är den andra delen i trilogin »Platserna« som kommer att avslutas med X den sista platsen.
Format:
E-bok, Ljudbok
Serie:
Del:

2

Tid ljudbok:
10h 28min
Sidor e-bok:
293
Språk:
Svenska
Utgiven:
2015-09-25
Förlag ljudbok:
Word Audio Publishing
ISBN ljudbok:
9789187885419
Förlag e-bok:
Ordfront
ISBN e-bok:
9789174415391

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

© Ordfront (E-bok)