Rött spår- Reggie Nadelson

10h 43min
Artie Cohen
bookCoverFor

Beskrivning

Bokserie: Artie Cohen (del 2)
”En av deckargenrens mest inträngande och känsligt skildrade poliser...”
The Times

Det är söndag och sensommar i centrala New York City. Tre år har gått sedan 11:e
september och republikanska partiet ska hålla sitt nationella konvent samtidigt som Artie Cohen ska gifta sig med Maxine Crabbe.
När Artie ser solen gå upp över East River känner han sig nöjd med livet. Det är 25 år sedan han kom till New York från Ryssland, via Israel, och han tycker att han klarat sig bra.
En gammal vän, fd tevejournalisten Sid McKay, hör av sig och ber Artie komma ut till det gamla hamnområdet Red Hook i Brooklyn. Red Hook, en kvadratkilometer av obebyggt område mitt i New York, är varje fastighetsmäklares eller byggentreprenörs våta dröm.
Visserligen är det Arties bröllopsdag, men Artie är skyldig Sid en tjänst, så han åker. Väl på plats hittar Artie en död man liggande i vattnet i hamnbassängen, men ingen Sid.
När Sid till sist dyker upp är han rädd, irriterad och undanglidande. Varför vill han inte berätta vad som hänt?
Inte ens på bröllopsfesten senare samma kväll kan Artie sluta tänka på Sid. Varför var han så skärrad? Det var ju bara för att en gammal luffare som dött? Eller var det?
Artie dras in alltmer i fallet och indicierna pekar mot hans närmaste vän, den ryske fastighetsmagnaten Tolja Sverdloff. Är Tolja inblandad i den skrupellösa jakten på byggkontrakten för Red Hook?
Spåren leder Artie femtio år tillbaka
i tiden. Till år 1953, närmare bestämt.
Det år då makarna Rosenberg avrättades. Det år då Stalin dog. Det år då det sovjetiska fraktfartyget Röd gryning gick på grund utanför Red Hook...
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Ylva Stålmarck
Format:
Ljudbok
Del:

2

Tid ljudbok:
10h 43min
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2016-06-10
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789173135122

© Norstedts (Ljudbok)