Sagor om förvandlingens lag I

Sagor om förvandlingens lag I

Beskrivning av boken

Visste du att jorden är flera miljarder år gammal? Eller att vi människor bara funnits i ca 200 000 år? Från början fanns det knappt något liv alls på vår planet. Så hur gick det egentligen till när naturen plötsligt började leva? I den här boken får vi först träffa lungfisken Ming, som tröttnat på att bo i saltvatten. Dessutom har han lärt sig att andas luft - fastän fiskar bara borde andas vatten! Så småningom gör naturens förvandling att vi tar oss hela vägen fram till dundrakarnas tid. Däremellan är det många varelser som haft lustiga idéer. Har du kanske lust att få reda på vilka?

Detta är den första delen ur "Sagor om förvandlingens lag". Boken innehåller följande kapitel: "Förvandlingens lag", "Ming, lungfisken vandrar ut", "Kvack går i land", "Tryn börjar se med sin näsa" och "Muck, dundrakarnas förgörare".

Axel Klinckowström (1867-1936) var en svensk friherre, vetenskapsman och författare. Han belönades år 1907 med Svenska Akademiens stora guldmedalj och blev för svenska folket känd som "Klinckan".

Vad andra tycker

Recensioner av Sagor om förvandlingens lag I