Samtal med djävulen- Inger Edelfeldt

90 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Två män möts av en slump på ett tåg. Det är nästan ett halvsekel sedan de sågs sist och mötet utlöser ett skred av plågsamma, laddade minnen.

Asger och Paul är kusiner och föddes in i en sträng frikyrklig församling i början av femtiotalet. På varsitt sätt har de präglats av sin livsfientliga uppfostran. Asger gjorde tidigt uppror och blev utstött ur kyrkan på grund av sitt leverne och sin sexualitet. Paul stannade kvar och beklagar den frisinnade anda som numera råder i hans församling.
Asger, nu nykter alkoholist och diakon, märker att Paul har något han vill bikta, och en trevande kontakt återupptas. Tveksamt inbjuder han den bekymrade kusinen till ett par dagars vistelse i familjens gamla sommarhus vid havet. Där ställs de stora frågorna om skuld, ondska, godhet och försoning på sin spets. Finns det situationer där förlåtelse är omöjlig? Vad är synd? Vad menar man när man kallar någon för djävulen? Och vad kan bli följden när vårt själsliv splittras i oförenligt svart och vitt, synd och renhet, godhet och ondska?
I varje scen och replikskifte öppnar sig det mångbottnade i brännande och svåra existentiella frågor. Samtidigt andas denna filmiskt uppbyggda kortroman medmänsklighet och sanningslängtan ända fram till det smärtsamma och följdriktiga slutet. Inger Edelfeldts kammarspel om ett laddat möte stannar länge i minnet.

Författare:

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

90

Språk:

Svenska

Utgiven:

2013-11-25

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113028958

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Samtal med djävulen - E-bok

Författaren använder ett vackert språk och hon är duktig på att beskriva konflikten hos en människa som lever och andas på ett vis men samtidigt säger och agerar på ett annat vis. Dock innehåller boken lite för många religiösa inslag enligt mitt tycke.

Teresia

En mycket bra bok som ger eftertanke och en god läsupplevelse.

sveb