Sanna historier om rymningar
    
Dela boken    

Gevärspipor, murar, taggtråd, fängelsevakter och låsta dörrar borde vara tillräckliga hinder för att förhindra flykt. Men enskilda människors jakt på frihet till varje pris har genom historien lett till många rymningar och rymningsförsök. I Sanna historier om rymningar får vi ta del av åtta hisnande flykthistorier, samtidigt som vi får en översikt över skilda tiders fängelser, politik och krig.

Ur innehållet:

På 1930-talet är Alcatraz ett av världens mest ökända fängelser. Flykten från Alcatraz handlar om fången Frank Morris som beslutar sig för att visa omvärlden att Alcatraz inte är så rymningssäkert som det påstås Spionen i Wormwood Scrubs handlar om den sovjetiske mästerspionen George Blake. Han är dömd till 42 års fängelse och sitter inspärrad i fängelset Wormwood Scrubs i London. Vakterna tror att han är en mönsterfånge tills han rymmer med hjälp av sina forna medfångar. Tio låsta dörrar (och hur de öppnades) är berättelsen om Tim Jenkins i Sydafrika på 1970-talet. Han är anti-apartheidaktivisten som ska avtjäna ett straff på tolv år. Tillsammans med två medfångar planerar han sin flykt genom att noga studera de tio dörrarnas nycklar och låsmekanismer. Ingen rymmer från Djävulsön är en kuslig berättelse om den franska fångkolonin på Djävulsön. Härifrån är det lätt att fly eftersom fångarna dagtid får röra sig fritt på ön. Men att överleva i djungeln eller ute på det öppna havet är inte lika enkelt

Sanna historier om rymningar är den tredje boken i serien Sanna historier. Andra böcker i serien är Sanna historier om andra världskriget (Historiska Media 2005) och Sanna historier om första världskriget (Historiska Media 2005).

Visa mer