Sarahs lag

- Marie H Lundh

Betyg 3.6
9h
Nordmyrserien
bookCoverFor

Summering av boken

Sarah går domarutbildningen i Svea hovrätt och framtiden är utstakad. Tror hon i alla fall, tills det visar sig att högsta chefen har lånat ut henne. De kommande åren ska inte alls tillbringas i Stockholm som planerat, utan i Norrland på en tingsrätt i en stad Sarah aldrig har hört talas om. Några veckor senare kliver hon av propellerplanet. I två år ska hon vara domare vid tingsrätten i fjällkommunen Nordmyr men inte bara det, hon ska även bo och leva här, vilket är en helt annan sak. Samtidigt är hon glad att slippa vistas i samma stad som mannen som påminner henne om varför hon vill arbeta i domstolsvärlden.

Det första året i Nordmyr är omtumlande. Vem är den hotfulle killen i cargobyxor som dyker upp på hennes första rättegång? Hur kommer det sig att bästa väninnan Laura är avståndstagande? Och varför måste mormor (av alla människor) vara en mästare på längdskidor?

Sarahs lag är en både rolig och mörk roman, om att bryta invanda mönster och ta itu med rädslor. Om att hitta hem. Det är Marie H Lundhs debut och första delen i en serie.

Marie H Lundh är 44 år och jobbade i många år som journalist innan hon bytte bana. I dag arbetar hon i Hovrätten för Övre Norrland med personalfrågor och den administrativa sidan av domarutbildningen.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

9h

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-03-03

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Polaris

ISBN ljudbok:

9789177957638

Vad andra tycker

Recensioner av Sarahs lag - Ljudbok

Bra

Pernilla

Blev bättre och bättre,tyckte den var bra och mysig att lyssna på 😊

Jessica

Jag tycket väldigt mycket om relationen mellan Sarah och hennes mormor och den behövs verkligen för att lyfta boken. Författaren lyckas nämligen blanda humor, hopp, intriger och bottenlös sorg. Boken pendlar mellan skratt och gråt på ett fantastiskt sätt! Dessutom är boken välskriven och varenda karaktär har ett syfte. Jag tyckte så pass mycket om boken att jag var tvungen att läsa ut hela på en kväll.

Teresia

Upplevde Sara som osedvanligt omogen och väldigt ”tonårsaktig” i sina resonemang. Hoppas hon växer till sig till nästa bok

Karin