Särlingen- Ingrid Elfberg

Betyg 4
14h 46min
399 Sidor
Jämtlandsserien
bookCoverFor

Beskrivning

Under en ovanligt torr och het sommar i Jämtland hittas ett äldre par brutalt mördade i sin ensliga stuga utanför ett av de döende samhällena. Misstankarna faller snabbt på de kringresande ligorna som plågar Norrlands inland.

Zara och hennes kollegor vid polisen i Östersund försöker mitt i semestertid lösa det motsägelsefulla mordet samtidigt som det börjar brinna okontrollerat i skogarna. Bristen på samordning och resurser visar sig snabbt och man tvingas be om hjälp från andra länder. Zara ställs till slut öga mot öga med demonen som bevakar henne och hindrar henne från att ta sig ifrån Jämtland.

Snart pekas byns särling Leif ut som den som plågat och mördat paret. Allt ställs på sin spets när några personer bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.

Ingrid Elfberg är född och uppvuxen i Östersund i Jämtland men har också tillbringat mycket tid i Bruksvallarna i Härjedalen, där hon numera är bosatt. Hon har tidigare skrivit fem thrillers med Göteborg som inramning. Särlingen är den andra thrillern i Jämtlandsserien med Zara som hjältinna.

Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

2

Tid ljudbok:
14h 46min
Sidor e-bok:
399
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-01-10
Förlag ljudbok:
Southside stories
ISBN ljudbok:
9789189318328
Förlag e-bok:
Southside stories
ISBN e-bok:
9789189318335