Schackspelaren

Betyg 3.5
9h 3min
252 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Morgonen den 17 januari 2005 var Sibas vd Fabian Bengtsson på väg till jobbet. Men han kom aldrig fram. I garaget överfölls Fabian av två män, beväpnade med pistol och tårgas. Sedan hölls han inspärrad i en ljudisolerad låda i 17 dygn. Gärningsmännen krävde en lösensumma på drygt 50 miljoner kronor för att släppa honom.

Göteborgs tingsrätt har kallat kidnappningen för ett brott som saknar motstycke i svensk rättshistoria. Men vad var det egentligen som hände? Trots att kidnappningen av Fabian Bengtsson är så omskriven har mycket varit höljt i dunkel. Men nu kan spelet bakom kulisserna för första gången avslöjas.

Journalisterna Andreas Utterström och Anna Wetterqvist har djupdykt i materialet om den spektakulära kidnappningen. Här berättar de historien om hur svensk polis trots obegränsade resurser och hjälp av en av världens främsta kidnappningsexperter från Scotland Yard länge famlade i mörkret. Om hur Fabian spelade Trivial Pursuit och drack whisky med en av gärningsmännen som med tiden tyckte så bra om sitt offer att han ångrade sig. Om den före detta polischefen som bedrev privatspaningar på uppdrag av familjen Bengtsson. Om hur en falsk kidnappare i Österrike försökte lura till sig lösensumman. Och om förhörsledaren som var tvungen att vinna i schack för att få svar på sina frågor och då äntligen uppdagade hela sanningen.

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

9h 3min

Sidor e-bok:

252

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-08-09

Förlag ljudbok:

Word Audio Publishing

ISBN ljudbok:

9789178290741

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113054094

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Schackspelaren

Välgjord och intressant

Anna